>

Recuperare creante constand in despagubiri pentru accidente

Accidentele auto si accidentele de munca sunt evenimente ce pot avea consecinte deosebit de grave in vietile oamenilor. Daca in cazul unor accidente usoare poate fi vorba doar de niste zgarieturi, vanatai sau luxatii, in cazul accidentelor grave pot fi provocate leziuni severe, infirmitati si traume psihice ce vor afecta semnificativ viata persoanei accidentate.

De aceea, a fost creata institutia juridica a asigurarii. Prin incheierea unui contract de asigurare, asiguratul plateste periodic o polita asiguratorului, astfel incat, in cazul procedurii riscului pentru care a fost incheiata asigurarea, asiguratorul sa il despagubeasca pe asigurat conform contractului incheiat.

Cu ajutorul acestor despagubiri, asiguratul va putea sa compenseze pierderi materiale (ex. masina distrusa), pierderea capacitatii de munca sau chiar pierderea vietii prin acordarea de despagubiri rudelor sale.

Bineinteles ca banii nu vor putea compensa niciodata pierderea capacitatii de munca sau pierderea unei persoane dragi, dar macar vor putea face pierderile mai usor de suportat, catusi de putin.

Spre exemplu, un angajat dintr-o fabrica ce isi pierde capacitatea de munca trebuie sa isi intretina in continuare familia, chiar daca nu mai poate munci. Datorita asigurarii sale pentru accidente de munca, va fi despagubit de asigurator cu o renta viagera (pe toata viata) lunara, o indemnizatie avand cel putin acelasi cuantum precum salariul de care beneficia ca angajat.

Tot cu o renta viagera lunara va fi despagubit, spre exemplu, si sotul supravietuitor in cazul decesului celuilalt sot, daca acesta din urma castiga veniturile pentru amandoi.

Exemplele sunt numeroase, insa important este sa cunoasteti faptul ca nu angajatorul sau cel care a provocat accidentul (ex. soferul masinii care v-a lovit) este responsabil pentru depasgubirea dumneavoastra, ci societatea de asigurari. Aceasta este obligata sa va despagubeasca pentru toate pierderile suferite si pentru toate cheltuielile efectuate din cauza accidentului!

Practic, in momentul producerii riscului pentru care sunteti asigurat, va lua nastere un drept de creanta in favoarea dumneavoastra asupra societatii de asigurari. Contractul de asigurare este cel care stabileste exact modul de calcul al despagubirilor la care sunteti indreptatit.

Intrucat societatea de asigurari este o companie ce urmareste sa-si maximizeze profitul si sa-si minimizeze pierderile, trebuie sa fiti constient ca aceasta va incerca sa va despagubeasca cu suma minima sau chiar sa va descalifice de la despagubire!

De aceea, specialistii in recuperare creante din cadrul echipei AS Legal, impreuna cu avocatii nostri, va pun la dispozitie serviciile lor pentru a va asigura valorificarea integrala si rapida a creantei dumneavoastra - recuperari creante despagubiri.

In prima faza, echipa noastra va studia contractul de asigurare si va analiza probele existente (ex. certificat medico-legal, expertize tehnice, constatarile politiei) pentru a construi un dosar al cazului dumneavoastra, dosar ce va contine inclusiv solicitarea de despagubire si cuantumul acesteia.

Dupa aceea, vom inainta acest dosar societatii de asigurari. In cazul in care acesta nu este de acord cu suma propusa sau chiar refuza sa va acorde despagubirile cuvenite, ne vom adresa instantei  de judecata competente pentru recuperare creante pe cale judiciara.

Nu va faceti griji, instanta de judecata o sa il oblige pe asigurator nu doar la plata despagubirilor ce vi se cuvin, ci si la plata cheltuielilor de judecata! De aceea, va recomandam sa nu va lasati intimidat sau demoralizat si sa contati pe specialistii in recuperare creante AS Legal - cu o experienta de peste 11 ani si sute de cazuri de despagubiri rezolvate cu succes - sa se ocupe de recuperarea despagubirilor dumneavoastra.

Autor

Alexandru Sandu

CEO
SUNA ACUM