Contractarea serviciilor de recuperări creanțe a început să devină o practică din ce în ce mai întâlnită în rândul afacerilor mici și mijlocii, cu până la 100 de angajați.
Dacă până acum doar firmele mari aveau parteneriate cu agenții de recuperări creanțe sau aveau departamente interne, acum majoritatea antreprenorilor români realizează cât de important este ca un profesionist antrenat să se ocupe de probleme sensibile pentru afacerea lor, cum ar fi neplata facturilor de către debitor.
Așa cum probabil nu ați începe să vă construiți un website singur, dacă nu aveți abilitățile necesare în domeniul IT și cum probabil ați alege să colaborați cu un avocat pentru reprezentarea în fața instanței, și creanțele dumneavoastră ar trebui recuperate de către un profesionist.
Dacă alegeți să porniți singur în lupta cu debitorii restanți, este posibil să aveți reacții emoționale, să vă loviți de prevederi legale pe care nu le cunoșteați sau pur și simplu să nu mai puteți contacta un debitor, moment în care există o procedură specializată pe care o echipă de recuperări creanțe o poate pune în practică cu ușurință.
Cu toate acestea, există anumite companii care au nevoie în special de servicii de colectare a debitelor, datorită profilului lor cu risc ridicat, demonstrat prin suma totală a creanțelor pe care companiile similare le-au acumulat de-a lungul ultimilor ani.
Dacă vreți să aflați care sunt afacerile care au nevoie neapărat de un partener specializat în recuperarea de creanțe, echipa ASRECOVER vă vine în ajutor! Astăzi, analizăm împreună cele mai expuse domenii pe care noi le avem în portofoliu!
Conform unei statistici publicate de Termene.ro, companiile cu cele mai mari sume de recuperat în anul 2022 erau din domeniile:
Așadar, dacă afacerea dvs. are unul dintre aceste domenii de activitate, recomandarea noastră este să începeți imediat procesul de identificare a agenției de recuperări creanțe cu care vă doriți să colaborați.
"ASRECOVER se numără printre cele mai renumite astfel de agenții, fiind un brand prezent pe piață încă din anul 2009. În tot acest timp, a reușit să ajute sute de afaceri să își recupereze creanțele la timp și să își îmbunătățească situația financiară."
Mai mult decât atât, trebuie să știți că, dacă aveți în lista de colaboratori companii cu astfel de coduri CAEN, este posibil să deveniți direct afectat de această statistică, deoarece o societate comercială care nu încasează contravaloarea facturilor emise, nu va putea să le achite pe cele pe care dvs. le trimiteți.
Odată cu noua situație tensionată la nivel mondial și o posibilă recesiune care ne așteaptă, firmele de construcții se confruntă cu o problemă majoră: prețurile crescute la materialele de construcție. Astfel, pentru a livra la timp ceea ce și-au asumat în fața investitorilor, trebuie să își asigure un cashflow pozitiv.
De aceea, pentru astfel de firme este necesar ca, în cazul în care apar întârzieri la plăți din partea debitorilor, fie ei clienți persoane fizice sau persoane juridice, echipa de recuperări creanțe cu care colaborează să acționeze imediat.
Una dintre statisticile pe care le-am analizat de-a lungul timpului la ASRECOVER ne indică că în dacă o creanță nu este recuperată în maximum 3 luni de la data scadentă, procesul de recuperare va ajunge, în majoritatea cazurilor, în instanță. Astfel de recuperări, pe cale juridică, sunt cu mult mai costisitoare și mai de durată, motiv pentru care misiunea noastră este să recuperăm creanța pe cale amiabilă.
Venind după o criză sanitară globală, majoritatea clienților acestor firme au investit masiv în stocuri pe care să le comercializeze, mai departe, cu amănuntul. Însă, totul a ajuns la un eventual sfârșit, iar debitorii acestor societăți comerciale se chinuie să își achite datoriile față de creditorii lor.
O acțiune strategică realizată de o echipă profesionistă de recuperatori creanțe ar putea salva situația financiară a firmelor cu CAEN 4646, situate pe locul 2 în clasamentul societăților cu cele mai mari sume de recuperat de la debitori, încă din anul 2020.
Firmele de transport rutier se numără și ele printre cele cărora ASRECOVER le recomandă în mod special să își pună la punct o strategie de recuperări creanțe, alături de un partener de încredere. Ultimele scumpiri ale combustibilului i-au determinat să își ridice prețurile per kilometru, iar creditorii lor au fost surprinși de noile costuri aferente transportului mărfurilor lor.
O situație economică dificilă, precum cea cu care ne confruntăm în prezent, va determina firmele care contractează astfel de servicii de transport să își conserve rezervele financiare și, eventual, să întârzie plata transportatorilor.
ASRECOVER a scris un articol dedicat mai ales firmelor care se ocupă cu transportul rutier de mărfuri și care au clienți internaționali, însă recuperările de creanțe ar trebui să fie o prioritate pentru orice societate comercială cu un astfel de cod CAEN, indiferent de tipul de clientelă din portofoliul lor.
Deși firmele amintite sunt mai predispuse la riscuri din punct de vedere financiar în această perioadă, orice societate comercială se confruntă cu dificultăți pe timp de criză. În astfel de momente, cea mai importantă resursă pentru companii este rezerva de lichidități, pe care o echipă profesionistă de recuperatori de creanțe o poate asigura în mod constant.
Dacă aveți nevoie de un partener de încredere pe partea de colectare debite, ASRECOVER activează pe piața din România încă din 2009, așadar experiența acumulată vă poate garanta rezultate în cel mai scurt timp!
Nu ezitați să ne contactați, pentru a asigura succesul financiar al afacerii dumneavoastră!
Articol redactat pe data de 3 iunie