>

Recuperare creante pe calea executarii silite

Am discutat deja despre procedura de recuperare creante pe cale amiabila ori extrajudiciara, cat si despre procedura de recuperari creante pe cale judiciara (in fata instantei). In cei peste 11 ani de activitate, am reusit sa finalizam majoritatea cazurilor de recuperare creante pe cale amiabila - aceasta deoarece avem o abordare diferita fata de majoritatea societatilor de recuperari creante, o abordare ce porneste de la respectarea debitorului si motivarea acestuia pentru a coopera.

Totusi, o parte din cazuri nu au putut fi solutionate pe cale amiabila, astfel incat am ajuns in fata instantei. Acest fapt a fost tot in favoarea noastra si a clientilor nostri, deoarece procedurile judiciare sunt complexe si riguroase, necesitand o abordare cu adeverat profesionala, o foarte buna cunoastere a legii si o experienta practica semnificativa pentru a avea succes - iar majoritatii debitorilor si a celor la serviciile carora au apelat pentru a-i reprezenta le lipseste cel putin unul dintre cele 3 elemente sus-mentionate.

In cele din urma, un procent redus din cazuri au fost solutionate abia pe calea procedurii de recuperare creante pe calea executarii silite. Cu alte cuvinte, debitorii nu au platit nici macar in momentul in care instanta fie a emis o ordonanta de plata, fie a pronuntat o hotarare (ambele sunt titluri executorii) prin care ii obliga sa plateasca. 

In aceste situatii, am apelat la unul dintre executorii judecatoresti din reteaua nationala AS Recover pentru a incepe executarea silita a debitorilor. Aceasta etapa este una guvernata tot de proceduri legale complexe, astfel incat vom colabora indeaproape cu executorul judecatoresc pentru a duce la bun sfarsit procedura de recuperare creante prin executare silita, in cel mai scurt timp posibil.

Dupa ce instanta de executare incuviinteaza cererea de incepere a executarii silite formulata de catre executorul judecatoresc, vor fi poprite veniturile debitorului si va fi inceputa executarea bunurilor mobile si imobile ale debitorului, in functie de suma necesara pentru recuperare de creante integrala.

Precum si in cazul celorlalte etape, efortul necesar din partea dumneavoastra va fi minim, intrucat noi vom supraveghea desfasurarea intregii proceduri pentru a asigura bunul mers al acesteia si va vom informa cu privire la fiecare act de executare efectuat sau care urmeaza sa se efectueze.

Foarte important este si faptul ca, in cazul procesului de recuperare creante pe calea executarii silite, precum in cazul procedurii de recuperari creante pe cale judiciara, dincolo de creanta efectiva, de dobanzile aferente si de eventualele daune-interese, va veti recupera inclusiv cheltuielile de judecata si cheltuielile efectuate cu executarea silita! 

Asadar, apeland la serviciile profesionale complete oferite de echipa AS Recover, nu doar ca veti beneficia de intreaga noastra expertiza, ci veti economisi resurse pretioase de bani, energie si mai ales timp. 

Autor

Alexandru Sandu

CEO
SUNA ACUM