De ce TREBUIE să alegi o agenție de recuperări creanțe renumită, pentru viitorul afacerii tale?

Odată cu apariția pandemiei în martie 2020, incertitudinea a fost cel mai resimțit sentiment în rândul antreprenorilor români, iar recuperările de creanțe au devenit brusc servicii indispensabile pentru orice companie care se respectă și ține la siguranța sa financiară.

Contextul recent, care pare mult mai nefavorabil pentru mediul de afaceri, a făcut ca popularitatea agențiilor de recuperări creanțe să crească, astfel încât astăzi majoritatea IMM-urilor din categoriile de risc au început să le folosească.

Această situație a devenit o oportunitate pentru ca recuperatorii de creanțe cu renume, așa cum este și ASRECOVER, să pună în practică cele mai noi tehnici, perfecționate de-a lungul ultimilor 13 ani de activitate.

Mai mult decât atât, acest context incert a reprezentat și un moment în care au apărut zeci de agenții noi, neacreditate și care pot să pericliteze întreaga imagine a recuperatorilor, prin contribuția negativă la sănătatea financiară și la relațiile de afaceri ale clienților lor. De aceea, simțim nevoia să punem din nou accentul pe importanța alegerii unei agenții de recuperări creanțe cu renume, și cu expertiză în domeniul dumneavoastră de activitate.

Iată de ce investiția de timp și resurse financiare într-o relație pe termen lung cu o echipă profesionistă de recuperatori creanțe va face diferența:

#1 - O agenție de recuperări creanțe profesionistă va investi constant în tehnologii avansate

În anul 2022, ignorarea trendurilor și a noilor tehnologii care pot eficientiza procesul de recuperări creanțe, poate duce rapid la falimentul agenției. Un astfel de eveniment va crea inevitabil probleme și pentru companiile care au avut încredere în capacitatea acelei agenții de a gestiona problemele lor de natură financiară.

Mai mult decât atât, pentru cei care adoptă tehnologiile vor exista multiple avantaje competitive, care vor conduce la o rată de recuperare a creanțelor mai mare, și la timpi de recuperare mai mici. Iată câteva funcționalități tehnologice în curs de implementare la ASRECOVER și care ne vor ajuta să atingem rezultate impresionante:

Automatizarea trimiterii mesajelor pentru plăți

Această unealtă eficientizează munca recuperatorilor noștri, eliminând timpul petrecut pentru redactarea și trimiterea mesajelor pe diverse canale media, până când se primește un răspuns de la debitor.

Folosind un astfel de software de automatizare a mesajelor se creează o strategie de contactare automată, succesivă, pe diverse canale și platforme, iar echipa de recuperări creanțe poate prelua conversația din momentul primirii unui răspuns.

recuperator creante robot

Alerte pentru neplata facturilor

După cum am repetat în secțiunea noastră de blog, unul din factorii majori de influență asupra ratei de colectare cu succes a creanțelor este viteza de reacție la întârzierea plății.

Setând un sistem de alarme pentru neplata facturilor, putem să acționăm imediat ce observăm nereguli în rândul debitorilor dumneavoastră.

Machine learning pentru determinarea și segmentarea comportamentelor de plată

În trecut, recuperatorii petreceau mult timp pentru a identifica corect comportamentele de plată și a acționa în consecință. Cu timpul, dobândeau experiența și reușeau să recupereze creanța mai repede, fără să afecteze negativ relația de afaceri, tocmai pentru că puteau observa ce răspunsuri funcționează cel mai bine pentru o anumită categorie de client.

În ziua de astăzi, acest lucru poate fi făcut direct de un software inteligent, cu efort 0 din partea recuperatorilor, care se vor concentra pe negocierile față-în-față cu debitorii tăi! Iar mulțumită tehnologiei, programul va afla în timp record care sunt debitorii problematici, în ce categorie ar trebui să îi încadreze și ce fel de abordare funcționează cel mai bine în relația cu ei.

Chatbot pentru website și rețele de socializare

Tot din categoria produselor tehnologice pe care le implementăm la ASRECOVER face parte și chatbot-ul pentru website și rețelele sociale. Deja popular în alte industrii(e-commerce), chatbot-ul va oferi imediat răspunsuri automatizate potențialilor clienți, 24/7!

Astfel, se eficientizează atât timpul recuperatorilor de creanțe, cât și cel al clienților, printre care vă puteți numără și dumneavoastră! Eliminăm timpul de așteptare pentru redactarea unui mesaj personalizat, dacă speța propusă este una clasică, însă păstrăm consultanța specializată dacă situația este una complexă și interpretabilă.

#2 – O agenție de recuperări creanțe renumită are și parteneri de succes

Parteneriatele între afaceri cu experiență în nișa lor vor genera întotdeauna rezultate mai bune decât o companie care încearcă să le cuprindă pe toate. Mai ales pentru că discutăm și despre nișa juridică, unde lucrurile sunt în continuă schimbare, iar o afacere nișată va fi întotdeauna la curent cu ultimele schimbări în domeniul său.

echipa de recuperari creante face parteneriat cu un avocat

Din acest motiv, în cei 13 ani de activitate ai ASRECOVER ne-am concentrat pe a dezvolta parteneriate durabile cu cele mai de succes companii ce oferă servicii sau produse complementare cu ceea ce oferim noi: recuperări de creanțe.

De la case de avocatură renumite, cu acoperire la nivel național, la companii care oferă soluții software sau statistici de piață, reputația pe care am reușit să o construim în timp ne-a ajutat să oferim clienților noștri o suită de servicii care să îi treacă de la grija plăților pentru facturi, la siguranța oferită de stabilitatea financiară a companiei lor.

Concluzie: Alege siguranța oferită de o agenție de recuperări experimentată!

Faptul că ASRECOVER rezistă din 2009 în industria recuperărilor de creanțe se datorează modului în care am gestionat fiecare problemă apărută, rezultatelor impresionante pe care le-am putut oferi clienților noștri, și performanțelor partenerilor noștri pe care i-am ales cu grijă.

Riscul pe care un antreprenor și-l asumă în momentul în care contractează o agenție la început de drum este unul major, luând în calcul unul din rolurile principale ale agenției: acela de a reprezenta societatea comercială în relația cu debitorii.

Profitând de contextul actual, în care recuperările de creanțe sunt un serviciu popular, există șansa să întâlniți mulți impostori, care vor promite anumite rezultate anterior semnării contractului, însă implementarea nu se va ridica la așteptările create în urma discuției: fie din rea voință, fie din pură neștiință.

Așadar, motivele pentru care trebuie TREBUIE să alegeți o agenție de recuperare renumită sunt evidente, rămânându-vă doar sarcina de a alege dintre companiile care au demonstrat profesionalism. Iată aici câteva întrebări cu care vă puteți convinge dacă sunteți pe cale să faceți alegerea potrivită.

Iar dacă ASRECOVER v-a convins, așteptăm cu nerăbdare să ne contactați, folosind numerele de telefon de pe pagina noastră de contact!

Autor

Alexandru Sandu

CEO
SUNA ACUM