Ai o mică afacere? Iată de ce serviciile de recuperări creanțe sunt importante pentru tine!

Sunteți proprietarul unei mici afaceri și vă gândiți să luați în considerare colaborarea cu o agenție de recuperare creanțe?

Nerezolvarea problemelor cu debitorii restanți poate lua o întorsătură negativă pentru afacerea dumneavoastră. O situație de acest fel are un impact mult mai mare asupra micilor afaceri, decât asupra afacerilor dezvoltate.

În cazul în care nu sunteți sigur în totalitate de o astfel de colaborare, dați dovadă de o atitudine firească, specifică oricărui lider. Este normal ca orice decizie de afaceri să fie cântărită cu atenție, iar noi am realizat un ghid pe care să-l urmați pentru a lua o decizie optimă pentru facerea dumneavoastră.

Când trebuie să iei în calcul o strategie de recuperări creanțe, pentru unul din debitorii tăi?

Dacă sunteți un mic întreprinzător, în primul rând este important să știți când trebuie să demarați procesul de recuperare a creanțelor. Aceste situații sunt importante de remarcat, pentru a nu lăsa situația să scape de sub control.

Recomandarea echipei AS Recover este să țineți cont de următoarele semne:

  • debitorul încetează să mai răspundă la apelurile telefonice sau la e-mailurile cu privire la creanțele restante
  • debitorul amână plata creanțelor restante, fără a menționa intenția imediată de a achita datoriile
  • debitorul are un istoric al creanțelor întârziate
  • reputația pe care o are debitorul în rândul altor afaceri se remarcă prin neglijarea creanțelor restante

echipa de recuperari creante la sedinta

De ce colaborarea cu o echipă de recuperatori creanțe este benefică pentru micile afaceri?

Procesul de recuperare al creanțelor este unul complex atât din punct de vedere legal, cât și din punct de vedere strategic. Prin urmare, colaborarea cu o echipă specializată de recuperatori creanțe, care se poate ocupa de întregul proces, îți asigură o rată ridicată de succes.

Procesul de recuperare creanțe – o povară pentru angajați.

Micile afaceri se bazează pe un număr mult mai mic de angajați. Pentru o echipă de mici dimensiuni, o serie de sarcini complexe și adiționale, cum sunt procesele de recuperare creanțe, pot afecta buna funcționare a întregului sistem din cadrul afacerii tale.

O altă variantă la care se face apel în cazul problemelor cu debitorii, este aceea în care liderul afacerii, dumneavoastră, își asumă recuperarea creanțelor. Această variantă nu este nici optimă și nici fiabilă, deoarece resursele dumneavoastră de timp nu vor mai fi îndreptate către dezvoltarea și eficientizarea afacerii.

Creanțele restante duc la un flux de trezorerie negativ

Echipa dumneavoastră de contabilitate vă anunță că afacerea se îndreaptă către un flux de trezorerie negativ, din cauza sumelor tot mai mari de creanțe restante din partea debitorilor.

Fluxul de trezorerie negativ este un semnal de alarmă pentru orice afacere, însă cu atât mai grav este pentru micile afaceri. Vezi multe detalii despre fluxul de trezorerie, în articolul: Recuperatorii de creanțe – Așa îți protejezi afacerea!

Colaborarea cu profesioniștii vă poate asigura în mod constant, un flux de numerar pozitiv. O echipă specializată în recuperările de creanțe va monitoriza conturile debitorilor și va acționa imediat ce unul dintre aceștia se va dovedi a fi predispus restanțelor.

Relația cu debitorii - O reputație puternică pentru afacerea ta

Există cazuri în care, creditorii încearcă să rezolve pe cont propriu problema creanțelor neachitate și ajung într-un moment în care, din lipsă de experiență procedurală în acest domeniu, încalcă linia diplomației. În aceste cazuri, urmările nu au niciodată o conotație pozitivă.

Prin urmare, șansele de recuperare a creanțelor devin din ce în ce mai mici, riscul de a pierde parteneri-cheie este ridicat și nu în cele din urmă, riscul de a încălca drepturile debitorului este mare. În cel din urmă caz menționat, debitorul este împuternicit să acționeze în instanță.

recuperator creante suna debitorii

O echipă specializată de recuperare creanțe, precum este cea pe care o pune la dispoziție AS Recover, are o strategie care funcționează în conformitate cu FDCPA, asigurând o rată ridicată de succes în urma procesului de recuperare creanțe.

Reputația unei afaceri de mici dimensiune este mult mai fragilă decât cea a marilor afaceri. Asigurați-vă că afacerea dumneavoastră are un portofoliu cât mai curat în fața partenerilor, pentru a vă asigura o evoluție prosperă pe piața pe care activați.

Creanțele irecuperabile și dispariția debitorilor

Există nenumărate situații în care, debitorul nu doar că amână la nesfârșit plata creanțelor, ci dispare complet fără a le mai achita vreodată.

Prin urmare, atunci când nu mai găsiți niciun mijloc prin care să intrați în contact cu debitorul restant, cu siguranță este timpul să apelați la o agenție specializată de recuperare creanțe.

Echipa de recuperatori creanțe AS Recover are pregătirea și experiența necesară pentru a depista un debitor dispărut și pentru a obține o rată ridicată de succes în recuperarea creanțelor. Ține-ți cont că o astfel de datorie, poate fi vitală pentru o afacere mică. 

Procesul de recuperare creanțe – nivelele de dificultate

Procesul de recuperare creanțe este structurat pe mai multe nivele, în funcție de complexitatea situației, de situația și de gradul de colaborare a debitorului. Metoda optimă este să vă recuperați creanțele pe cale amiabilă. Dacă nu este posibil, însă, urmează abordarea speței pe cale judiciară, sau, în cele din urmă, prin executare silită.

Rata de recuperare a creanțelor scade odată cu timpul, așadar, pentru a face față cu brio acestor situații și pentru a nu vă pune afacerea în pericol, alegeți să colaborați cu o echipă specializată în recuperările de creanțe. Afacerea dumneavoastră va avea de câștigat pe termen lung!

Concluzie:

Pe lângă recuperarea creanțelor restante de la debitori, o echipă profesionistă de recuperatori creanțe vă va ajuta să economisiți timp, bani și forță de muncă. Priviți serviciile de recuperare a creanțelor ca pe o investiție și nu ca pe o cheltuială.  

Este important de luat în considerare faptul că, creanțele neachitate de către debitori pot avea un efect de domino asupra unei afaceri. Prin urmare, dacă aceste problemele nu sunt rezolvate la timp și nu sunt ținute sub control, pot conduce micile afaceri la faliment garantat, mai ales în cazul în care acestea nu dețin rezerve considerabile de numerar.

Autor

Alexandru Sandu

CEO
SUNA ACUM